Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВПо дани на Едропейския център за

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВПо дани на Едропейския център за
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Заболеваемостта у нас е скочила със 102,7% само за седмица

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

По дани на Едропейския център за предварителна защита и надзор на болесттите към 23 ноември 14-дневната заболяемост от К19 към този момент надхвръля 250 на 100 000 население в 86% от страните в Европейски Съюз. Всъщност единствено четири страни са изключение и са под тази линия - Норвегия, Исландия, Ирландия и Финландия. Броят на инфектираните в този 14-дневен интервал в Европейски Съюз е 2,8 млн. души, а броя на умрелите е 49 264. По отношение на България - записаната заболяемост за миналата седмица са докладвани 23 569 случая, което е повишаване на седмичния брой инфектирани по отношение на миналата седмица със 102,07%. 14-дневната заболяемост в България се подрежда на 11-о място измежду страните в Европейски Съюз. 

Това заяви доцент Ангел Кунчев на ексклузивен брифинг на здравното министерство.

На районно равнище имаме обилни разлики за страната. Най-ниско е равнището в Кърджали, а най-вече болни имаме в София -  град, Габрово и Кюстендил. Продлъжава и растежа на лицата, които се одобряват за болнично лекуване, като ежемесечно техния брой нараства с 20-40%, нараства и броя на лицата, нуждаещи се от интензивно лекуване, като все още техния брой е 6,4% от приетите в болница и непрестанно пораства. Това  са данните към днешна дата, уточни той.

Към днешна дата в реанимациите на страната са настанени 408 пациенти, уточни Асен Балтов. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР